Inne

Trenerka Roku

Polski Komitet Olimpijski zaprasza przedstawicieli Redakcji na uroczyste rozstrzygnięcie dorocznego konkursu TRENERKA ROKU, organizowanego przez Komisję Sportu Kobiet (kierowaną przez panią Irenę Szewińską).

Uroczystość, podczas której poznamy laureatów otrzymujących:
- nagrodę dla trenerki za osiągnięcia szkoleniowe w roku 2017
- nagrodę dla trenera-mężczyzny pracującego z kobietami – za osiągnięcia w roku 2017
- nagrodę za całokształt pracy szkoleniowej z kobietami
- nagrodę za promowanie sportu kobiet
odbędzie się w Centrum Olimpijskim PKOl im. Jana Pawła II w Warszawie (Wybrzeże Gdyńskie 4 – sala konferencyjna na parterze) w dniu 20 kwietnia br. (piątek) o godz. 12:00.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Młodzieżowe Igrzyska Olimpijskie 2018 - akredytacje

Polski Komitet Olimpijski uprzejmie przypomina, że w dniach 6-18 października br. w Buenos Aires odbędą się III Młodzieżowe Igrzyska Olimpijskie. W sportowej rywalizacji o 1250 medali w 32 dyscyplinach weźmie udział 1999 kobiet i tyle samo mężczyzn w wieku 15-18 lat. Będą wśród nich także reprezentanci Polski.

Międzynarodowy Komitet Olimpijski właśnie rozpoczął procedurę akredytacyjną dla dziennikarzy - dotyczy ona: telewizyjnych i radiowych posiadaczy praw nadawczych do tej imprezy, stacji bez takich praw, prasy tradycyjnej, fotoreporterów i przedstawicieli portali internetowych. Akredytacje na igrzyska pozwolą ich posiadaczom obsłużyć również: posiedzenie Komitetu Wykonawczego MKOl (3-4 października), forum "Olimpizm w działaniu" (5-6 października) oraz sesję MKOl (8-9 października).

Termin składania wniosków o akredytacje - wyłącznie za pośrednictwem MKOl pod adresem https://secure.registration.olympic.org/en/media-registration upływa z dniem 24 maja br.

W okresie od 6 maja do 6 sierpnia możliwe będzie z kolei dokonanie rezerwacji oficjalnego zakwaterowania na igrzyskach - tu obowiązuje adres: https://acmba2018.psurfer.net/security/login.html.

Inne szczegóły dot. Igrzysk są dostępne pod adresem www.buenosaires2018.com.

Sponsor Strategiczny

Sponsor Generalny